България изпадна в трета група



10-07-2011 00:00 | Станко Димов
В срещата между първите ракети на двете страни Димитър Кутровски загуби от Маркос Багдатис с 3:6, 6:3, 6:7(3), 5:7 след 3:06 часа на корта и така Кипър поведе с 3-1 в зала "София". След това Димитър Кузманов спечели и оформи крайното 2-3.

Така България ще играе в трета група на Евро-африканската зона на Davis Cup през следващия сезон. Кутровски беше равностоен на 24-ия в света Багдатис и малко не му достигна да изненада именития си съперник. Българинът започна лошо мача и допусна пробив още в първия гейм.

При 3:4 софиянецът пропиля четири възможности да спечели подаването на Багдатис, а веднага след това кипърецът отново проби, с което взе първия сет с 6:3.

Втората част вървеше равностойно, но при 3:3 Багдатис поиска медицински таймаут заради проблем с десния глезен. След това кипърецът допусна два пробива и не взе повече гейм до края на сета. Третата част започна с размяна на пробиви.

Резултатът продължи да се движи равностойно до 5:5, когато след маратонски гейм Багдатис спечели подаването на българина. Кипърецът сервираше за сета, но Кутровски не се предаде и върна пробива, с което се стигна до тайбрек.

В него софиянецът поведе с 2:0, но след това Багдатис даде само още точка на съперника си, като затвори сета с ас. Кутровски реализира първи пробив в четвъртия сет за 3:2, но Багдатис веднага изравни. При 6:5 кипърецът отново спечели подаването на българина, а с това взе и мача.

Кутровски се представи повече от достойно, въпреки че вчера участва в загубата в пет сета на българите на двойки.

Димитър Кузманов постигна първа победа в кариерата си за България за Davis Cup, след като разби Кристофър Кутрузас с 6:2, 6:1 в последния сингъл от двубоя. 17-годишният пловдивчанин приключи с кипъреца за малко повече от час игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини