Найденова и Стаматова на полуфинали



08-07-2011 00:00 | Станко Димов
Александрина Найденова се класира за полуфиналите на тенис турнира в Измир, Турция, с награден фонд 10 000 долара. Същото направи и Юлия Стаматова (на снимката) на състезанието от същата категория в Прокупле, Сърбия.

Втората в схемата българка надигра Моника Сирилова от Словакия за втори път в рамките на една седмица. Този път Найденова, която е на 19 години, се справи с 6:3, 7:5. Следващата опонентка на Александрина е квалификантката от Франция Манон Арканджоли. Тя е на 16 години и няма класиране за световната ранглиста, където Найденова е №432.

В Сърбия 18-годишната Стаматова отстрани втора поставена. Тя се справи с №4 в схемата Полона Ребершак от Словения с 6:4, 6:4. Така левичарката записа първи полуфинал на сингъл в кариерата си и си осигури поне шест точки за класацията, където е извън първите 1000.

Следващата съперничка на Юлия е непоставената местна тенисистка Йована Якшич. Другите две българки, достигнали до четвъртфиналите, отпаднаха. Втората в схемата Изабелла Шиникова отстъпи на играещата с „уайлд кард” Сашка Гавриловска с 3:6, 2:6. Далия Зафирова пък загуби от третата Жофия Сушани от Унгария с 4:6, 1:6.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини