Кутровски спечели, Михов падна



08-07-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България за Davis Cup Димитър Кутровски направо размазва Филипос Цангаридис от Кипър във втория мач за деня в плейофа за оставане в Евро-африканска зона две на турнира в зала „София”. 23-годишният софиянец спечели мача с категоричното 6:0, 6:2, 6:2 срещу своя съперник само за 76 минути. Така резултатът в двубоя стана 1-1.

В първия сингъл Цветан Михов отстъпи на звездата Маркос Багдатис с 1:6, 4:6, 1:6 за малко повече от час и половина игра. Националът ни игра на ниво само във втория сет. В него при 4:5 20-годишният Михов водеше с 40:0, но загуби пет поредни точки, а с това и частта.

Багдатис, който е №24 в световната ранглиста, започна с пробив и в следващия сет, а после постигна още един за 5:1. След това сервира за мача, поведе с 40:0 и реализира втората си възможност. След това тенисистът от Лимасол написа нещо с пръст на настилката.

„Оказа се, че дяволът не е толкова черен и Багдатис не показа нищо особено. В началото напрежението върху мен беше ужасно и бях скован. Яд ме е за втория сет, но аз съм си виновен, защото при 40:15 реших да играя по-изчаквателно и бях наказан. Щастлив съм, че играх срещу толкова добър тенисист. Все още имаме шансове за крайна победа. С Цангаридис съм играл по юношески турнири и знам, че не е много добър”, заяви Цветан след срещата.

„Трябваше ми време да свикна с настилката, имаше и известно напрежение – все пак първи мач. Доволен съм, че спечелих в три сета. За знака, който направих на корта, няма да кажа нищо. Това е мой специален ритуал”, каза пък Маркос Багдатис.

За двойките в събота от 15:30 часа нашият капитан Огнян Илиев е заявил Кутровски и рекордьорът по мачове за България в турнира Тодор Енев. Колегата му Янос Хадзигеоргиу пък ще разчита на Багдатис и натурализирания румънец Рарес Куздриореан. В неделя се започва с мача на първите ракети Кутровски и Багдатис, а след това на ред са Михов и Цангаридис. Капитаните имат право да променят заявки до един час преди всеки двубой.

Зала "София" беше доста пълна за петъчен ден. За първи път от години на тенис мач се появи една от най-добрите ни тенисистки Любомира Бачева, която има школа в Ротердам, в компанията на съпруга си и брат си. И лица от други спортове като Пламен Константинов и Константин Папазов можеха да бъдат забелязани.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини