Четири наши на четвъртфинал



08-07-2011 00:00 | Станко Димов
Три български тенисистки достигнаха до четвъртфиналите на турнира на клей в Прокупле, Сърбия, който е от най-ниската категория на ITF – с награден фонд 10 000 долара. Това са Изабелла Шиникова, Далия Зафирова (на снимката) и Юлия Стаматова. До същата фаза достигна и Александрина Найденова в Измир, Турция (10 000 долара). Така те си осигуриха по четири точки за световната ранглиста.

Втората поставена Шиникова се наложи трудно над Матея Чутура от Хърватия със 7:5, 6:3. Следващата съперница на българката е участващата с „уайлд кард” 16-годишна сръбкиня Сашка Гавриловска.

Зафирова победи участващата с „уайлд кард” Лиза-Мария Мозерот Австрия със 7:5, 6:4. Така 20-годишната софиянка продължава без загубен сет, след като в първия кръг отнесе с 6:0, 6:0 №6 Клаудия-Антония Еначе от Румъния. За достигане на полуфинал Далия трябва да преодолее третата Жофия Сушани от Унгария. Зафирова има хубави спомени от Прокупле, където през 2009 година спечели единствената си титла на сингъл.

Стаматова поднесе изненадата на втория кръг, като елиминира петата в схемата Дуня Сункич от Сърбия с 6:7(3), 7:5, 7:6(3) в драматичен двубой. 18-годишната Юлия очаква в следващия кръг четвъртата Полона Ребершак от Словения.

На двойки контузия на Биляна Павлова попречи на дуета й с Далия Зафирова да се класира за финала. Въпреки травмата ветеранката доигра полуфинала, но българките отстъпиха на Ребершак и Сушани с 3:6, 0:6.

В третия поред турнир в Измир двукратната финалистка Александрина Найденова също е на четвъртфинал. Втората поставена елиминира арменката Ани Амирагян с 6:3, 6:3. Следващата съперничка на 432-ата в света Алекс е словачката Моника Сирилова. Найденова япобеди преди дни на същата фаза, пак в Измир, в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини