Шведка на финала в Бостад



07-07-2011 00:00 | Станко Димов
Шведска тенисистка ще играе със сигурност на домашния турнир на клей в Бостад, който е от категория „интернешънъл”. Това стана факт, след като в единия полуфинал ще се срещнат непоставените Юхана Ларшон и София Арвидсон.

Ларшон (на снимката), която е №65 в света, елиминира четвъртата поставена испанка Лурдес Домингес-Лино с 6:4, 3:6, 7:5 в двубой, който продължи два часа и половина. Тенисистката от Хелиснгборг направи решаващия пробив в заключителния гейм на двубоя.

Арвидсон също се наложи над испанка. Тя победи много драматично Мария Мартинес-Санчес с 4:6, 7:6(6), 7:6(3) след повече от три часа игра. В третата част двете пропиляха общо 11 точки за пробив като никоя не успя да постигне брейк. София, 73-а в ранглистата, бе по-съсредоточена в двата тайбрека и така достигна до полуфинала. Арвидсон в предишния си мач записа победа над световната номер едно Каролине Возняцки, която се отказа във втория сет заради травма в рамото.

Двете шведки са играли общо седем пъти до момента и Арвидсон води с 4-3 успеха. Но в последните две срещи Ларшон е излизала победителка.

Словенката Полона Херцог също е полуфиналистка. Осмата поставена победи Весна Долонц от Русия с 6:2, 6:4 за час и 20 минути игра. Херцог очаква седмата Захлавова-Стрицова. Чехкинята отстрани втората Флавия Пенета от Италия с 6:4, 5:7, 6:3. В последната част Пенета започна с пробив, но Захлавова го върна и направи решителен за 5:3.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини