Цвети се справи с рускиня, наред е Цибулкова



19-10-2010 19:09 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна с победа участието си в турнира за "Купата на Кремъл" в Москва. На старта в руската столица Цвети надви с 6-1, 3-6, 6-2 представителката на домакините Ксения Первак, която е номер 100 в ранглистата.

 

Въпреки разликата в класите, мачът далеч не бе лек за Пиронкова, която изпитваше титанични мъки с пласирането на първия си сервис. За цял мач Цвети вкара малко над 50% от началния си удар, но опитът и концентрацията й в ключовите моменти се оказаха решителни. Първата ни ракета спаси 12 от 13 точки за пробив и така заслужено продължава в следващата фаза.

 

Първият сет се разви изцяло по вкуса на Пиронкова. Въпреки, че първият й сервис влизаше рядко, тя спечели 93% от точките в такъв случай. Българката имаше проблеми в първите три гейма, които продължиха над 20 минути. След това тя нямаше проблеми и затвори с 6:1 срещу играещата с лява ръка Первак.

 

През втората част картината на корта се промени. Цвети пропусна няколко лесни топки, а един единствен пробив се оказа достатъчен за Первак да изравни резултата. При 3:3 Пиронкова пропусна две точки за пробив, което в крайна сметка можеше да и изиграе лоша шега.

 

Така изходът на двубоя трябваше да се реши чрез финален трети сет. В него Пиронкова запона колебливо и още в първия си сервис гейм трябваше да спасява цели 4 точки за пробив. Нашето момиче издържа и както често се случва в подобни ситуации, моментално проби съперничката си, с което направи решителна крачка към крайния успех. В този момент сякаш младата рускиня се предаде и до края не оказа съпротива на полуфиналистката от Уимбълдън.

 

Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу труден съперник - Доминика Цибулкова от Словакия. До момента двете са се изправяли общо 4 пъти, а миньончето от Словакия има 4 победи. Любопитното в случая е, че всички двубои са били на твърда настилка, а в тях Цвети е взела едва един сет.

 

Ако победи Цибулкова, нашето момиче ще се класира за 1/4-финал в турнира и ще защити точките си от миналия сезон.

 

ВИЖТЕ СХЕМАТА НА ТУРНИРА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини