На Ли приветствана като героиня



06-07-2011 00:00 | Станко Димов
Китайската тенис звезда На Ли, която в началото на юни спечели Roland Garros, получи чек в размер на 94 000 долара от властите в родната й провинция Хубей. Тя беше посрещната като героиня и приветствана от множеството в огромна зала в Ухан.

Както е известно, Ли стана първата азиатка в историята, която триумфира с титлата на сингъл в надпревара от Големия шлем. Победата над Франческа Скиавоне на финала в Париж донесе на китайката и 1,65 милиона долара от наградния фонд. Тя се прибра в родината си за първи път от началото на месец май.

"Без подкрепата на правителството и институциите, на всички хора и моите треньори, нямаше да постигна това. Когато се прибирам у дома, сестарая повече да се разхождам по улиците и да общувам. Така че всеки човек в Китай може да си поговори с мен. Титлата няма да промени начина ми на живот", заяви 29-годишната На, която е родом от град Ухан.

Китайката се изкачи до четвъртото място в световната ранглиста благодарение на триумфа си в Париж, но след оппадането си във втория кръг в Лондон тя отстъпи до шестата позиция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини