Костова на осминафинал във Франция



06-07-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова започна успешно участието си в турнира на червени кортове в Биариц, Франция, който е с награден фонд 100 000 долара. Тя записа победи на сингъл и на двойки.

Националката ни се справи в първия кръг с Анна Флорис от Италия с 1:6, 6:1, 6:2. След ранен пробив Костова трябваше да отстъпи в първата част, но влезе в ритъм и в следващите два сета даде само три гейма на съперничката.

Така Елица си осигури вече 18 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 172-о място. На осминафиналите 21-годишната българка се изправя срещу шестата в схемата Едина Галовиц от Румъния. Двете не са играли до момента. Галовиц е №121 в класацията и е на 26 години.

Костова е на четвъртфинал и на двойки във Франция. Заедно с Манди Минела от Люксембург те се наложиха над рускините Регина Куликова и Олга Панова с 3:6, 6:4 [10:7]. Следващите им опонентки са третите в схемата Гяловиц и Юлия Бейгелцимер от Украйна.

Единственото българско участие на турнир под егидата на WTA тази седмица е на Диа Евтимова. Заради победния финал в Юстад, Швеция, хасковлийката не успя да се включи в квалификациите на сингъл в Будапеща. Но днес ще играе на двойки. Диа и Виктория Голубич (Швейцария) получиха „уайлд кард”. Във втори мач на корт №4 те излизат срещу третите в схемата Ева Бирнерова и Луцие Храдечка от Чехия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини