Разчитаме на публиката за успех с Кипър



05-07-2011 00:00 | Станко Димов
Капитанът на отбора ни за Davis Cup Огнян Илиев даде пресконференция преди решителния плейоф срещу Кипър в зала „София”, който е за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира. Той представи своите избраници – Димитър Кутровски, Тодор Енев, Димитър Кузманов и Цветан Михов, както и своя помощник Димитър Господинов. От първоначалния състав е отпаднал Тихомир Грозданов, вместо него се завръща следващият в Оклахома Михов.

Двубоят е от петък до неделя. От БФТ обявиха, че цената на билета за един ден ще бъде 5 лева, а пропуск за трите дни на двубоя ще струва 10 лева.

„Това е окончателният състав. Имаме желание за победа, имаме и шансове за краен успех, въпреки присъствието на Маркос Багдатис. Момчетата са решени да дадат всичко от себе си. С дух и поддръжката, на която се надявам от страна на публиката, можем да надделеем. Вече го направихме през 2006 година, защо да не повторим. Двойката за събота няма да я съобщя. Има време до тогава”, заяви Илиев.

Той съобщи и новината, че отклонилия поканата Григор Димитров бил обещал догодина да играе отново за България, след като тази година няма участие в националния отбор. След победата над Брайън Дабул снощи 60-ият в света Гришо изпратил есемес до баща си Димитър Господинов, в който желае успех на тима срещу Кипър.

„Да, Багдатис е голям тенисист, побеждавал е дори и Федерер, но това не значи, че няма да изляза срещу него готов на всичко”, закани се първата ни ракета Кутровски.

„Смятам, че съм напреднал доста за тази година в университета „Норман”. Джон Родик е страхотен треньор и ме научи на много неща. Брат му Анди също идва от време на време на нашите занимания”, разкри Михов.

Жребият за срещите ще се тегли в четвъртък от 12:00 часа в столичната община. В петък мачовете започват в 14:00 часа. Срещата на двойки в събота е с начален час 15:00, а в неделя двубоите стартират в 14:30 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини