Димитров убедителен срещу Дабул



04-07-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на турнира на трева в Нюпорт, щата Род Айлънд, Григор Димитров се наложи убедително над Брайън Дабул от Аржентина с 6:2, 6:4 за малко повече от час игра.

Аржентинецът избра да сервира и взе подаването си. След това същото направи и Гришо, като записа първия си ас. В третия гейм 60-ият в света българин поведе с 40:15, но 27-годишният Дабул изравни. При третата точка за пробив Димитров успя за 2:1. Последва затвърждаване като при последната точка той постигва ас на втори сервис. Хасковлията имаше възможност за втори брейк, но южноамериканецът, който е №164 в ранглистата, този път успя да се измъкне. После българинът се оказа в беда, защото отстъпваше с 15:40, но успя да вземе пет поредни точки, благодарение и на два аса, за да дръпне с 4:2. Веднага след това Григор проби отново и вече сервираше за спечелване на първата част. Той стигна бързо до два сетбола и приключи при първия с точка от начален удар. Всичко продължи 27 минути.

Във втората част Димитров успя да пробие за 3:2. Той спечели, след като надделя в „надстрелване” на мрежата, завършило с удар на Дабул в лентата. В осмия гейм Гришо отрази точка за пробив и поведе с 5:3, с което принуди полуфиналиста от миналата година да сервира за оставане в срещата. Аржентинецът се справи и българинът застана на линията за начален удар, за да затвори двубоя. Той поведе с 40:0 и стисна победоносно юмрук, когато ретурът на съперника излезе в аут.

Така Димитров заработи 20 точки за световната ранглиста и 7325 долара. На осминафиналите на комплекса, където е Залата на славата на тениса, той ще срещне победителя от мача между Иво Карлович (Хърватия) и участващия с "уайлд кард" Денис Кудла (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини