Багдатис: Ще играя срещу България!



04-07-2011 00:00 | Станко Димов
Тенисистите на Кипър кацнаха на летище „София” в 19:30 часа тази вечер. Те пристигнаха за плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона на Davis Сup. С тях беше голямата им звезда Маркос Багдатис, съобщиха от БФТ.

„Щом съм тук, ще играя срещу България! Не съм имал проблеми с нашата федерация, нито моето пристигане е било скрито умишлено. Просто ранното ми отпадане от Wimbledon ми позволи да участвам във важния двубой. Не познавам никого от вашия състав”, обясни на аерогарата 24-ият в света Багдатис. Той е за втори път у нас след 2006 година. Тогава в Пловдив националите ни надделяха с 3-2 победи.

26-годишният тенисист от Лимасол стигна до трети кръг в Лондон, където отпадна от бъдещия шампион Новак Джокович след 4:6, 6:4, 3:6, 4:6. Маркос беше първият, успял да вземе сет на сърбина.

Останалите в тима на гостите са абсолютни неизвестни, без класиране в световната ранглиста на АТР. Това са натурализираният румънец Рарес Куздриореан, Кристофер Кутрузас и Фотос Фотиадес. Капитан на Кипър е Янос Хадзигеоргиу.

Багдатис и компания ще тренират във вторник от 12 часа в зала „София”, където ще бъде решителната среща за оставане в групата. От 15:30 часа гостите ще дадат пресконференция.

Половин час по-рано нашият национален отбор ще говори пред медиите. В отсъствието на първата ни ракета Григор Димитров Огнян Илиев е повикал Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов, Тодор Енев и Димитър Кузманов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини