Фрактура може да спре Надал за 6 седмици



04-07-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в световната ранглиста Рафаел Надал вероятно ще претърпи трето разочарование в последните дни. След като отстъпи първото място в класацията и загуби титлата на Wimbledon, испанският левичар е заплашен и от принудително шестседмично отсъствие от корта.

Причината за това е фрактура на кост в лявото стъпало, съобщава вестник London Times. Носителят на десет титли от Големия шлем получи неприятната контузия по време на мача си от четвъртия кръг в Лондон срещу Хуан Мартин дел Потро. След това, включително и на финала в неделя срещу Джокович, игра на болкоуспокояващи.

Потвърждение за предстоящата дълга пауза са и думите на самия Надал след двубоя за титлата. Той каза на испански, че няма да се завърне на тренировъчния корт преди да е напълно здрав физически и психически.

Ако диагнозата се потвърди, то Рафа ще пропусне турнирите от сериите „АТР Мастърс” в Монреал и Синсинати. Той би трябвало да се завърне в игра дни преди началото на Откритото първенство на Съединените щати на 29 август. На него Надал ще защитава титлата си от 2010 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини