Маша с рекордна пауза, Петра трябва да бие в 2 сета



02-07-2011 00:00 | Станко Димов
Финалната среща при жените на туринра от Големия шлем Wimbledon трябва да започне в събота, в 16 часа българско време. Петата поставена Мария Шарапова и осмата в схемата Петра Квитова трябва да определят новата шампионка в най-старото тенис състезание в света.

Както е известно Маша спечели титлата през 2004 година, когато беше едва на 17. Сегашната поява на рускинята на финала вече я прави рекордьорка, защото седемте години между двете й участия са най-дългата пауза за присъствие на финал при жените в Лондон в Откритата ера. Шарапова би спечелила четвърта титла от Шлема и първа от 2008 година, когато триумфира на Australian Open. След това най-богатата спортистка в света се пребори с контузии и операции, за да се завърне в световния елит, подобно на митичната птица Феникс. В двубоя на централния корт на „Ол Инглънд клъб” опитът определено ще бъде на страната на Мария.

„Усещам голяма развитие и се чувствам израснала като тенисистка и по-добра от преди. Това ми дава самочувствие да продължавам напред и да не спирам. В момента съм щастлива и горда с достигането ми до финала. Но винаги знам, че има какво да се подобри в играта ми”, заяви Маша на пресконференцията преди мача в събота.

Шансовете на Квитова обаче също не са за подценяване. От психологическа гледна точка чехкинята няма какво да губи, защото не е фаворит във финала. Елиминиралата Пиронкова на четвъртфиналите Петра, ще се опита да донесе на имащата големи тенис традиции своя родина първа купа от Wimbledon след тази на Яна Новотна през 1998 година. Но ако 21-годишната левичарка иска да го направи, би било добре да спечели в два сета. Защото Шарапова няма загубен трисетов мач през този сезон. Но чехкинята показва стабилност на трева и след полуфинала в Лондон миналата година, сега е на крачка от титлата.

„Разбира се, че имам какво да губя във финалната среща. Ще изляза за победата. Ще дам най-доброто, на което съм способна. Ако играя на 100 процента, мога да спечеля. За Мария е добре, че има опита от 2004 година, но в събота мачът ще бъде различен, срещу друга съперничка. Срещу нея ще бъда аз, така че ще видим какво ще се получи”, показа самоувереност Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини