Маги и Шет победиха големи шампионки



01-07-2011 00:00 | Станко Димов
Магдалена Малеева и австрийската й партньорка в турнира по двойки на легендите Барбара Шет заеха второ място в група „Б” на Wimbledon. Те се наложиха над четирикратните шампионки при дуетите в Лондон Джиджи Фернандес (Съединени щати) и Наташа Зверева (Беларус) с 6:1, 6:1 само за 41 минути игра.

В първата част след 1:1 Маги и телевизионната звезда на Евроспорт взеха пет поредни гейма. В заключителния достигалата до №4 в света Малеева застана на началния удар и записа четири поредни точки, с които сетът бе затворен за 19 минути.

Във втория нещата почти се повториха – три пробива и бързо приключване за българо-австрийския дует. Двубоят изобилстваше с отигравания, характерни за демонстративните срещи и усмивки и шеги от двете страни на мрежата.

Така Магдалена Малеева и Барбара Шет записаха втора победа след 6:3, 6:4 срещу американките Трейси Остин и Кати Риналди. Загубата вчера от Линдзи Дейвънпорт и Мартина Хингис костваше първото място в групата и участие във финала на Маги и Бабси. Те ще получат по 5750 лири от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини