Маги и Барбара отстъпиха на бивши №1



30-06-2011 00:00 | Станко Димов
Последната останала българска тенисистка на Wimbledon Магдалена Малеева и партньорката й в турнира на легендите при ветеранките Барбара Шет от Австрия отстъпиха в дербито на група „Б” на състезанието, в което се участва по покана от организаторите и по минали заслуги на корта. Те загубиха с 1:6, 1:6 от достигалите до номер едно в света и на сингъл, и на двойки Линдзи Дейвънпорт (Съединени щати) и Мартина Хингис (Швейцария) след 45 минути игра. Както предполага този формат, срещата премина с много шеги и закачки между бившите големи звезди.

Дейвънпорт и Хингис бързо дръпнаха с 5:1 гейма след два пробива. В седмия гейм те стигнаха до сетбол, след като Маги сбърка едно воле на мрежата. Тя изкупи грешката си с форхенд уинър, но при втората възможност при сервиса на Малеева, Дейвънпорт изстреля неспасяем ретур по диагонала. Така сетът приключи за 20 минути.

Във втората част при сервис на Шет резултатът стана 1:1 гейма. В четвъртия гейм при подаване на българката се стигна до пробив и Линдзи и Мартина поведоха с 3:1. Последва нов пробив след топка в аут на австрийката. Така Дейвънпорт сервираше вече за мача. След прекрасен ретур на 36-годишната софиянка нейната двойка стигна до първата си точка за пробив в мача. Тя беше неутрализиране и след отлично воле на Хингис срещата приключи.

В първия си мач от групата Маги и Бабси победиха с 6:3, 6:4 Трейси Остин и Кати Риналди от Съединените щати. Утре достигалата до №4 на сингъл българка и австрийката излизат срещу Джиджи Фернандес от Съединените щати и Наташа Зверева от Беларус.

Турнирът, макар че е тип демонстративен, има и награден фонд . Шампионките ще си разделят 17 500 паунда. За вторите в двете групи са предвидени по 11 500, за третите – по 10 500, а заелите последните места в групите ще се утешат с 9500 лири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини