Пиронкова играе в Палермо



30-06-2011 00:00
Първият турнир на Цветана Пиронкова след четвъртфинала на Wimbledon ще бъде на състезанието на клей от категория „интернешънъл” в Палермо, Италия, което започва на 11 юли и е с награден фонд 220 000 долара.

Най-силната българска тенисистка и все още №33 в света, се прибра почти инкогнито вчера от Лондон и веднага след кацането си в София отпътува директно за родния си Пловдив. Цеци ще си почине няколко дни, но възнамерявала от понеделник да поднови тренировки на кортовете на ТК „Локомотив”, за да се нагоди към червената настилка, след като няколко седмици е играла само на трева.

На турнира на остров Сицилия Пиронкова е в компанията на миналогодишната шампионка Кая Канепи от Естония, на местните звезди Флавия Пенета, Роберта Винчи и Сара Ерани, на Клара Закопалова от Чехия, румънката Александра Дюлгеру, Анабел Медина Гаригес от Испания, французойката Ареван Резаи и други. В квалификациите в Палермо е записана и Сесил Каратанчева.

Цеци ще играе за четвърти път на състезанието в Италия. При едва второто си участие на турнир на WTA през 2005 година пловдивчанката достигна до полуфиналите след победи над Силвия Фарина Елия, Анна Смашнова и Натали Виерин. Тя бе спряна от Гаригес с 4:6, 2:6. Тогава българката беше едва №128 в световната ранглиста.

През 2007 година отпадна в първи кръг. Миналия юли Пиронкова отново пристигна в Палермо след триумф на Wimbledon, но не се представи добре. Тя се наложи в първи кръг над местната Анна Флорис с 6:4, 7:6(4), но след това отстъпи на 110-ата в света американска ветеранка Джил Крейбас с 6:2, 2:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини