Цеци и Квитова без загубен сет в Лондон



28-06-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртфиналният двубой между Цветана Пиронкова и Петра Квитова на Wimbledon противопоставя двете най-добре представящи се тенисистки на турнира в Лондон. Мачът е от 15:00 часа наше време днес на корт №1.

Цеци и чехкинята са записали по четири победи без да загубят нито сет до момента. Мария Шарапова също е спечелила всичките си части, но тя игра тайбрек във втория кръг срещу Лора Робсън. Пиронкова загуби всичко на всичко 18 гейма досега, макар че игра срещу големи тенисистки като Звонарьова и Винъс. Квитова е дала само 15, а Маша е изгубила 23 гейма.

Днес на корта трябва да излезе и Виктория Томова. Българката и украинската й партньорка Катерина Козлова играят срещу Ирина Хромачова (Русия) и Барбора Крейчикова (Чехия) в турнира на двойки при девойките. Мачът е пети в програмата на корт №16.

Треньорът на Григор Димитров Питър Макнамара ще се появи като състезател днес. Австралиецът в тандем с партньора си от миналото Пол Макнейми участват в турнира на ветераните на двойки. Двамата титани имат общи 14 титли при дуетите. Макнамара и Макнейми са спечелили две купи от Wimbledon през 1980 и 1983 година. Наставникът на Гришо, който на 5 юли ще навърши 56 години, и партньорът му излизат срещу американците Брад Гилбърт и съекипникът на Джон Макенроу Питър Флеминг. Двубоят е четвърти на корт №6.

Пътят на №32 Пиронкова до четвъртфинала
І кръг – Камила Джорджи (Ит) 6:2, 6:1
ІІ кръг – Петра Мартич (Хърв) 6:1, 6:4
ІІІ кръг – Вера Звонарьова 6:2, 6:3
Осминафинал – Винъс Уилямс 6:2, 6:3.

Пътят на №8 Квитова до четвъртфинала
І кръг – Алекса Глач (САЩ) 6:2, 6:2
ІІ кръг – Ан Кеотавонг (Вбр) 6:2, 6:1
ІІІ кръг – Роберта Винчи (Ит) 6:3, 6:3
Осминафинал – Янина Викмайер 6:0, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини