Шефът на IMG призна за скандалните залози



20-10-2010 01:50 | Николай Драгиев

Шефът на мениджърската агенция IMG Тед Форстмън, с която имат договор почти всички топ тенисисти, призна че действително е залагал на Роджър Федерер. Той потвърди, че е поставил своя залог за победа на Федерер във финала на "Ролан Гарос" 2007 г., когато швейцарецът в крайна сметка загуби от Рафаел Надал.

Милиардерът бе обвинен преди броени дни, че е получил "вътрешна информация" лично от Федерер и след това е направил своите прогнози. Самият Федерер категорично отрече да е влизал в каквито и да е било уговорки.

Според Фортсмън всичко това е едно голямо недоразумение. Той обаче не крие, че действително е говорил с Федерер непосредствено преди двубоя, но пък отрича да го е разпитвал за срещата.

Оказва се, че Форстмън не само не е получил информация от Федерер, а загубил цели 100 хиляди долара, тъй като е депозирал като фаворит в срещата, тъкмо тогавашния номер 1 в света.

"Може и да съм звънял на Роджър преди мача през 2007 г. Той ми е приятел и всичко, което исках е да му пожелая успех. Каква може да те тази "вътрешна" информация? Изведнъж излиза, че съм уредил мача," коментира Фортсмън, който уточнява че загубите му са "само" 40 хиляди.

След цялата история остава отворен въпросът дали тук става въпрос за конфликт на интереси, или по-скоро това е обикновен "приятелски" разговор.

Иначе Теди Форстмън бе обвинен, че е залагал и спрямо друг свой клиент - голфърът Тайгър Уудс. И за този случай той отрича.

Самият Фортсмън, според сп. "Форбс", притежва около 1 милиард долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини