Рафа спечели, под въпрос заради травма



28-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал продължи защитата на титлата си на Wimbledon, но получи контузия, която го притесни сериозно и той призна, че участието му в мача от четвъртфиналите в Лондон срещу Марди Фиш не е напълно сигурно. Водачът в схемата се наложи над Хуан Мартин дел Потро със 7:6(6), 3:6, 7:6(4), 6:4.

В първия сет Рафа пропиля три сетбола и се стигна до тайбрек. В него пък аржентинският великан можеше да спечели частта, когато поведе с 6:5 точки, но испанският левичар се спаси с добре насочен сервис, след което затвори сета при четвъртата си възможност.

Делпо изравни частите, което бе първи загубен сет в турнира за съперника му, а в третата отново се стигна до тайбрек. В него отново Надал доминираше и след няколко изключителни отигравания спечели и него. В заключителния сет се стигна до една-единствена точка за пробив, която носителят на десет титли от Големия шлем реализира, за да спечели мача в спусналия се сумрак в Лондон след 21:00 часа местно време.

В края на първия сет Рафаел Надал поиска медицинска помощ, заради проблеми със стъпалото, след което глезенът му беше бинтован. Дел Потро също потърси съдействие от парамедик, след като падна лошо на корта.

„При един от сетпойнтовете почувствах силна болка в петата и повиках физиотерапевта. В началото мислех, че няма да мога да продължа мача. Притеснен съм, разбира се. Ще снимаме стъпалота на рентген и тогава ще имам по-голяма яснота. Не мога да предвидя какво ще се случи”, заяви угрижения Рафа.

Испанецът не страда за първи път по време на турнир от Големия шлем. През 2009 година едно от обясненията за загубата му от Сьодерлинг на Roland Garros беше възпаление на колянно сухожилие. След това Надал се отказа заради контузията от участие в Лондон. Миналата година в Мелбърн се отказа по време на четвъртфинала си срещу Мъри, а тази – също в Австралия, отново имаше физически проблеми при загубата от Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини