Испания без Надал срещу САЩ



27-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал няма да играе за Испания в четвъртфиналната среща за Davis Cup срещу Съединените щати. Двубоят е в Остин, щата Тексас, от 8 до 10 юли.

Новината за отсъствието на Рафа в отбора на четирикратните шампиони съобщи мадридският вестник Marca. Според изданието капитанът на състава Алберт Коста е повикал Давид Ферер, Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес и Марсел Гранойерс.

В тима на домакините няма изненади. Капитанът Джим Къриър ще разчита на Анди Родик и Марди Фиш, а на двойки ще играят близнаците Боб и Майк Брайън.

В същото време беше потвърдено официално, че Роджър Федерер се връща в отбора на Швейцария, за да помогне за завръщането му в Световната група на Davis Cup. В Берн съставът на Северин Люти приема Португалия в двубой от първа група на Евро-африканската зона. В тима са още Станислас Вавринка, Стефан Боли и Марко Кюдинели. При успех през септември тенисистите от страната на шоколадите, часовниците и банките ще трябва да се преборят с победителя от мача РЮА – Холандия, за да се завърнат в елита.

Федерер не е играл от есента на 2009 година, когато донесе успеха срещу Италия в Генуа в плейофа за оставане в Световната група. Роджър е изиграл 48 мача за Швейцария и е записал 37 успеха.

След две години отсъствие и Хуан Мартин дел Потро се завръща в тима на Аржентина за двубоя срещу Казахстан в Буенос Айрес. Освен на него капитанът Тито Васкес ще разчита на Давид Налбандян, Хуан Игнасио Чела и Хуан Монако.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини