Пиронкова на централния корт



26-06-2011 00:00
Цветана Пиронкова със сигурност ще изиграе в понеделник осминафиналния си двубой на Wimbledon срещу Винъс Уилямс, независимо дали вали в Лондон, или не. Причината е, че 32-ата в схемата българка ще играе на централния корт на „Ол Инглънд клъб”, който е с подвижен покрив. Тя се завръща там за първи път след миналогодишния полуфинал срещу Звонарьова, на която си върна в петък.

Утре Цеци трябва да играе и втори кръг на двойки заедно с Шанел Схеперс. Григор Димитров също трябва да продължи кампанията си при дуетите с Дмитри Турсунов.

Двубоят на 23-годишната пловдивчанка срещу петкратната шампионка в турнира Уилямс е втори мач от програмата на най-престижното игрище. Там първият двубой от 15:00 часа наше време е Анди Мъри – Ришар Гаске. Миналата година Пиронкова победи Винъс на четвъртфиналите в Лондон и води в мачовете помежду им с 2-1 успеха.

По-късно Цветана и южноафриканската й партньорка Схеперс трябва да се изправят срещу обиграните италианки Сара Ерани и Роберта Винчи. Двубоят е последен в програмата на 18-и корт.

Димитров и Турсунов пък играят на корт №8 срещу британците Колин Флеминг и Рос Хътчисън. Тази среща е първа на игрището и би трябвало да стартира в 14:00 часа.

Осминафиналните двубои при жените
1-Каролине Возняцки – 24-Доминика Цибулкова
5-Мария Шарапова – 20-Пън Шуай
Забине Лизицки – Петра Четковска
7-Серина Уилямс – 9-Марион Бартоли
Тамира Пашек – Ксения Первак
4-Виктория Азаренка – Надя Петрова
8-Петра Квитова – 19-Янина Викмайер
32-ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА – 23-Винъс Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини