Пиронкова спечели и при дуетите



25-06-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова и Шанел Схеперс от Република Южна Африка се класираха за втория кръг на Wimbledon при двойките след три дена игра. Те записаха престижна победа над деветите в схемата Юлия Гьоргес (Германия) и Мария Кириленко (Русия) с 6:2, 5:7, 6:4 на корт №2. На същото игрище в петък българката срази Вера Звонарьова.

В четвъртък срещата на двойки бе спряна при 1-1 сета. Вчера бе възобновена, но дъждът я отложи пак при 1:1 гейма и 40:40.

Българо-южноафриканският дует направи пробив на нула за 4:3. След това Цеци застана на линията за подаване и последва авторитетно затвърждаване. При 3:5 Кириленко сервираше за оставане в двубоя. След светкавичен ретур на Шанел се стигна до мачбол, но рускинята и германката го отразиха и после взеха гейма. Схеперс вече подаваше за място във втория кръг. При 40:30 27-годишната бяла африканка завърши срещата с отличен втори сервис по диагонала.

Така Пиронкова може да се похвали вече с победи на двойки и на четирите турнира от Големия шлем. В следващия кръг Цветана и Схеперс излизат срещу изключително обиграния дует Сара Ерани и Роберта Винчи от Италия. Двете играят от години заедно за Fed Cup и са двукратни шампионки в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини