Цеци и Гришо в трети опит да играят двойки



25-06-2011 00:00
Първите ракета на България Цветана Пиронкова и Григор Димитров трябва в събота най-накрая да изиграят двубоите си на двойки от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Мачовете им трябваше да се проведат още в четвъртък, но по различни причини не се стигна до краен резултат.

Пиронкова и южноафриканката Шанел Схеперс излизат срещу деветите поставени Юлия Гьоргес (Германия) и Мария Кириленко (Русия) за трети пореден ден. Срещата трябва да се доиграе при резултат 6:2, 5:7, 1:1 и 40:40 при начален удар на поставените. В четвъртък Цеци и Шанел взеха първия сет, а във втория сервираха за вкарването му в тайбрек, но бяха пробити, след което заради мрака двубоят беше спрян. Вчера привечер започна доиграването, но не успя да изкара и три гейма, защото заваля силно.

Двубоят е последен в програмата на пети корт, където ще се играят само дамски двойки и смесени дуети. Цеци е в четвърти кръг на единично и в понеделник ще се срещне с Винъс Уилямс.

Димитров и руският му партньор Дмитри Турсунов пък излизат на корт №11 срещу италианците Флавио Чипола и Паоло Лоревци. Мачът е първи в програмата, т.е. ако времето позволи, трябва да започне в 14:00 българско време.

Гришо и Турсунов трябваше също да играят в четвъртък, но срещу Долгополов и Малис. Съперниците им бяха сменени и за вчера беше насрочен двубоят срещу италианците, който обаче изобщо не започна заради дъжда.

На централния корт световната номер едно Каролине Возняцки открива програмата в мач срещу Ярмила Гайдошова от 15:00 часа. След нея излиза шесткратният победител на Wimbledon Роджър Федерер в двубой срещу Давид Налбандян. Третият мач е между №2 в схемата Новак Джокович и Маркос Багдатис.

Защитаващият титлата си Рафаел Надал ще доиграва срещу Жил Мюлер на корт №1. Испанският левичар губеше 15:40 в 12-ия гейм, срещу гиганта от Люксембург, но успя да стигне до тайбрек и го взе с 8:6 точки, след което мачът беше спрян. Вторият двубой на това игрищи пък противопоставя шампионката от последните две издания Серина Уилямс на Мария Кириленко. След това трябва да играят Робин Сьодерлинг и Бърнард Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини