Пиронкова – Звонарьова 6:2



24-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България и №32 в схемата на Wimbledon Цветана Пиронкова взе първия сет срещу втората поставена Вера Звонарьова. Полуфиналистката от миналата година спечели с 6:2 след два пробива и 35 минути игра на корт №2 в двубой от третия кръг в Лондон. Миналата година отново 23-годишната пловдивчанка взе първата част в полуфинала с рускинята.

Цеци избра да сервира, но в началото се озова в беда. Съперничката й поведе с 40:0. Пловдивчанката не се смути и наниза пет поредни точки, за да тръгне с 1:0. При втория си сервис гейм Пиронкова спечели на нула с мощни сервиси и агресивна и точна игра. Веднага след това тя направи и пробив без да загуби точка, за да дръпне с 3:1. После българката успя да затвърди в гейм, в който игра без първи сервис и в който спаси още три брейк бола.

Цветана поведе с 5:2 и принуди 26-годишната Звонарьова да сервира за оставане в частта. Първата ни ракета натисна, стигна до сетбол и го реализира, след като форхендът на рускинята отлетя в аут. За цялата част Пиронкова направи само пет непредизвикани грешки.

Мачът можете да гледате на живо тук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини