Цеци в трети кръг след бърз успех



22-06-2011 00:00 | Станко Димов
Турнирът Wimbledon явно е щастливото място на Цветана Пиронкова. След полуфинала минала година сега българката за втори път в кариерата си преодоля втори кръг в Големия шлем при 23-ото си участие и това стана отново на свещената трева в Лондон. Цеци, която е №32 в схемата разби Петра Мартич от Хърватия с 6:1, 6:4 след малко повече от един час игра. Следващата й съперничка е Вера Звонарьова.

Цеци избра да сервира при жребия и спечели. В следващия гейм тя поведе с 40:15, но 20-годишната тенисистка от Сплит се спаси и изравни резултата. После българката трябваше на свой ред за отрази брейк пойнт преди да вземе подаването си. Веднага след това Пиронкова проби за 3:1. След нов брейк пловдивчанката водеше с вече с 5:1 и сервираше за сета. Тя го затвори с лекота за 25 минути игра.

Във втория сет отново 23-годишната ни първа ракета бе по-стойностната на корта. В петия гейм Цеци на два пъти стигна до точки за пробив, но Мартич ги отрази и взе подаването си за 3:2. В осмия пък българката спаси брейк пойнт, преди да изравни за 4:4. Това мобилизира представителката ни и веднага след това тя направи пробив на нула. После сервираше за място в третия кръг и го направи пак с гейм на нула.

За достигането си до тази фаза българката заслужи 160 точки за световната ранглиста, където е №33 в момента, и 34 375 британски лири от наградния фонд на турнира от Шлема.

В третия кръг Цветана Пиронкова ще играе срещу рускиня. Тя очаква втората в схемата Вера Звонарьова, която се наложи над Елена Веснина с 6:1, 7:6(5). Във втория сет Звонарьова допусна пробив за 5:6, но след това го върна и в тайбрека беше с по-здрави нерви. Цеци е играла два пъти срещу Вера. През 2009 година на турнира в Москва пловдивчанката я разгроми с 6:0, 6:2. Миналата година на полуфинала на Wimbledon рускинята се наложи след 3:6, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини