Винъс пречупи Кимико след 3 часа



22-06-2011 00:00 | Станко Димов
В най-качествения мач до момента при жените на Wimbledon петкратната победителка в турнира от Големия шлем Винъс Уилямс се наложи над Кимико Дате-Крум с 6:7(6), 6:3, 8:6 след почти три часа игра под покрива на централния корт в Лондон. Общата възраст на участничките в двубоя надхвърляше 71 години, но това не им попречи да демонстрират фантастичен тенис на трева.

Японската ветеранка просто помете съперничката в първата част. Дате дръпна с 3:0 гейма след два пробива, преди Винъс да върне единия. Но последва нов брейк, а след това азиатката затвърди и водеше с 5:1 след само 20 минути игра. Американката не се отчая, върна още един брейк, а след това спаси два сетбола, преди да намали до 4:5. После петкратната шампионка успя и да изравни. Стигна се до тайбрек, в който 40-годишната японка поведе с 6:2 точки. Уилямс показа, че е от породата на победителите, като отрази новите четири сетбола. Все пак Кимико Дате успя да вземе частта с 8:6 точки.

В следващата №23 в схемата Винъс проби за 2:1, а в шестия гейм отрази две заплахи за връщане на брейка. В заключителния девети гейм Дате допусна нов брейк и загуби сета.

В решителната част отново 31-годишната Уилямс тръгна с пробив за 2:0, но японката го върна тутакси след двойна грешка на съперничката. Последва гейм с дължина над десет минути, в който Кимико спаси шест точки запробив, преди да вземе подаването си. Драмата продължи. Всяка печелеше подаването си до 14-ия гейм. Тогава Винъс поведе с 40:15 и реализира още първия си мачбол, за да се класира за третия кръг в Лондон.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини