Цветана започва в понеделник на Wimbledon



19-06-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова, която е №32 в схемата на турнира от Големия шлем Wimbledon, започва участието си на свещената трева в Лондон в понеделник. Срещата й с квалификантката от Италия Камила Джорджи ще започне не преди 19:00 часа българско време.

Все още не е ясно на кой корт ще играе полуфиналистката от миналата година Пиронкова. Това ще бъде обявено от организаторите по-късно. Двубоят на Григор Димитров срещу Седрик-Марсел Щебе от Германия ще бъде в програмата във вторник.

Официално Откритото първенство на Великобритания по тенис ще бъде открито от защитаващият титлата си Рафаел Надал. Испанският левичар излиза в 15:00 часа на централния корт срещу американеца Майкъл Ръсел. След това там ще са мачовете Франческа Скиавоне – Йелена Докич и Анди Мъри – Даниел Химено-Травер.

На корт номер едно програмата започва с двубоя на финалистката от 2010 г. Вера Звонарьова. Рускинята играе с Алисън Риске от Съединените щати. След тях излизат финалистът при мъжете Томаш Бердих, който среща Филипо Воландри. Петкратната шампионка в Лондон Винъс Уилямс ще се появи на корт №2 в двубой срещу Акгюл Аманмурадова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини