Григор отстъпи на Типсаревич



16-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи на Янко Типсаревич в четвъртфинала на турнира на трева в Ийстборн от сериите „АТР 250”. Третият в схемата сърбинът се наложи с 6:3, 7:6(2) след един час и 28 минути игра.

Обявеното пряко предаване на двубоя по Eurosport се провали, защото организаторите решиха да преместят двубоя от телевизионния централен корт. Вероятната причина е, че на този корт беше пуснат клиентът на IMG Кей Нишикори от Япония.

Сърбинът проби в първия гейм, а след това Гришо имаше веднага две възможности да го върне, но не успя. В шестия гейм се стигна до равенство, но Типсаревич успя да вземе подаването си за 4:2. При 3:5 хасковлията сервираше за оставане в частта. Той поведе с 40:15, но загуби три поредни разигравания и 26-годишният белградчанин стигна до сетбол. Тогава Димитров направи петата си двойна грешка и частта свърши след 34 минути игра.

Втората също започна неприятно за българина. Професорският син и почитател на Достоевски и Ницше проби за 2:0, а после бързо затвърди. В петия гейм Гришо най-сетне постигна брейк. Юношеският шампион от Wimbledon през 2008 година пропиля три възможности, но при четвъртата успя и направи резултата 2:3. След това резултатът беше изравнен за първи път в двубоя. За съжаление очилатият сърбин отново проби за 5:3 и след това сервираше за място на полуфинала. Димитров не оклюма, поведе с 40:0 и върна брейка. След това с ново самочувствие взе подаването си за 5:5. Последва пробив на 15 и вече Гришо подаваше за изравняване на сетовете. Опитният Янко обаче направи брейк и вкара частта в дългия 13-и гейм. В тайбрека нещата тръгнаха много зле за българската кауза и на почивката първата ни ракета губеше с 1:5 точки. След това Типрасаревич поведе с 6:1 и реализира втория си мачбол.

Хасковлията взема 45 точки за световната ранглиста, където е №64 в момента, и 11 550 евро от наградния фонд.

По-късно Григор Димитров има шанса да стане първият българин, класирал се за финал на турнир на АТР. В състезанието на двойки 20-годишният българин и Андреас Сепи излизат срещу британския дует Колин Флеминг и Рос Хътчинс в полуфинален двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини