Димитров се измъкна в 3 сета срещу №300



13-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се спаси от най-позорната си загуба в кариерата. Той успя да направи пълен обрат срещу участващия с „уайлд кард” Дениъл Евънс от Великобритания на турнира на трева от сериите „АТР 250” в Ийстборн. 64-ият в ранглистата бивш юношески шампион от Wimbledon надигра №300 в света с 2:6, 7:6(5), 6:4 за един час и 40 минути.

Хасковлията избра да сервира в началото. В третия гейм той беше пробит, след като направи двойна грешка и се стигна до 1:2. След това 21-годишният тенисист от Бирмингам затвърди. Отново след двойна грешка на Димитров Евънс направи втори брейк. При 1:5 20-годишният Григор сервираше за оставане в частта. Той отрази два сетбола и в крайна сметка удържа подаването си, като завърши с ас. После британецът поведе с 40:15 и реализира четвъртия си сетбол след 26 минути игра.

В началото на втората част Григор мина през 40:40, преди да вземе подаването си и да поведе с 2:1. За съжаление българинът пак допусна пробив. Веднага след това Димитров постигна първия си брейк, за да възстанови равенството при 4:4. В 11-ия гейм Евънс имаше три възможности за пробив, но съперникът му ги отрази – два пъти с асове, за да вземе подаването си. След това англичанинът сервираше за оставане в сета. Стигна се до тайбрек. В него полетата бяха сменени при 3:3 точки. Гришо стигна до два сетбола при 6:4 и успя при втората си възможност.

В заключителната част Димитров проби за 2:1. След това той печелеше убедително подаванията си. При 5:4 хасковлията сервираше за спечелване на срещата. Той поведе с 40:0 и оползотвори още първия мачбол.

Григор завърши двубоя с 11 аса, шест двойни грешки и 66 процента вкаран първи сервис. Той спечели 91 точки, а загуби 97 разигравания. Българинът си осигури 20 точки и 6800 евро от наградния фонд в Ийстборн.

Следващият съперник на 20-годишния тенисист от Хасково ще бъде определен в двубоя на шестия поставен южноафриканец Кевин Андерсън и квалификанта Аликзандър Слабински от Великобритания.

Димитров участва и в турнира на двойки. Заедно с Андреас Сепи от Италия се изправят срещу Карлос Берлок (Аржентина) и Франко Ферейро (Бразилия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини