Винъс Уилямс се върна с победа



13-06-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Винъс Уилямс се завърна с победа след близо петмесечно отсътствие от корта. Американката надигра осмата в схемата на турнира на трева в Ийстборн, Великобритания, Андреа Петкович със 7:5, 5:7, 6:3 за повече от два часа и половина игра.

Родената в Тузла спортистка първа проби в началото на двубоя. Опитната 30-годишна американка обаче върна брейка. В 12-ия гейм Петкович сервираше за вкарване на сета в тайбрек, но точно тогава Винъс се мобилизира пределно, постигна втори пробив и спечели частта.

Във втората първата ракета на Германия пое инициативата от началото и след разменени брейкове, нанесе удар в края, за да изравни сетовете. В решителния Уилямс проби за 2:0. Андреа Петкович имаше три шанса да върне брейка по-късно, но не успя. При 5:3 Винъс сервираше за място на осминафиналите. Тя поведе с 40:0, но съперничката й отрази и трите мачбола. След това петкратната шампионка от Wimbledon спаси точка за връщане на пробива, преди да стигне до четвърта възможност, при която спечели двубоя.

За Винъс мачът беше първи от третия кръг на Откритото първенство на Австралия през януари, когато се отказа точно срещу Петкович заради контузия. Тя не беше играла на трева от загубата си от Цветана Пиронкова на четвъртфинала в турнира от Големия шлем в Лондон миналата година. Българката излиза срещу сестра й Серина във вторник, също на турнира в Ийстобрн.

Американката показа, че е доста „ръждясала”. Тя наниза четири аса, но и три двойни грешки. А процентът на вкаран първи сервис беше само 67 – колкото на германката. Следващата съперница на Уилямс ще бъде определена в двубоя между Ана Иванович и Юлия Гьоргес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини