Мъри с втора титла на „Куинс клъб”



13-06-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на турнира на трева в „Куинс клъб”, Лондон, от категорията „АТР 250” Анди Мъри го спечели. В качествен финал, преместен в понеделник заради дъжда, той се наложи над №5 Жо-Вилфред Цонга с 3:6, 7:6(2), 6:4 за два часа и 25 минути игра. За британския номер едно това бе втора титла тук след 2009 година.

Шотландецът пръв стигна до възможност за пробив, но съперникът му се защити умело. След това Цонга на свой ред поведе с 40:0 и направи брейк за 4:2. При 5:3 тенисистът от Льо Ман сервираше за сета, но губеше с 15:40. Французинът, която спря Надал на четвъртфинал, не трепна, взе четири поредни точки и спечели частта след 40 минути.

Във втория сет всеки печелеше подаванията си. Драматичен беше маратонският осми гейм, когато Мъри имаше на четири пъти възможности за пробив. След повече от 10 минути игра Цонга взе подаването си с два мощни сервиса, за да стигне до 4:4. В 11-ия гейм пък 26-годишният французин имаше два брейк пойнта, но успя. Логично се стигна до тайбрек, след като в следващия гейм Цонга направи две волета с плонж, което върна спомена за Борис Бекер. Анди водеше с 4:2 точки при смяната на половините на корта. Стигна се до 6:2 за 24-годишния британец след грешки на съперника и Мъри изравни частите с отличен сервис.

Цонга спаси две точки за пробив, преди да спечели подаването си за 2:1 в решителната част. Най-накрая Мъри успя да направи брейк в двубоя и да поведе с 3:2. След това французинът сякаш загуби увереност, а шотландецът заигра със самочувствие и вдъхновение. При 5:4 Анди сервираше за двубоя и го направи на нула.

За Мъри това беше 17-а титла в кариерата и първа за 2011 година. Той приключи с 11 аса, три двойни грешки и 83 процента спечелени точки при свой първи сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини