Цеци играе във вторник, Гришо – в понеделник



12-06-2011 00:00 | Станко Димов
Чаканото с голям интерес завръщане на Серина Уилямс на корта е предвидено за вторник. Двубоят на носителката на 13 титли от Големия шлем с Цветана Пиронкова не е включен в програмата на турнира на трева в Ийстборн, Англия, за понеделник. Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров обаче ще излезе на корта утре.

Както е известно Серина не е играла официален двубой от финала на Wimbledon на 3 юли 2011 година, когато се справи с Вера Звонарьова с 6:3, 6:2. Рускинята сега е водачка в схемата в Ийстборн и ще срещне победителката от двубоя Пиронкова – Уилямс във втори кръг. Точно Звонарьова спря пловдивчанката на полуфинала в Лондон след 3:6, 6:3, 6:2.

Винъс Уилямс обаче ще излезе на корта в понеделник, ако мрачното и дъждовно английско време позволи. Американката излиза на централния корт срещу осмата поставена Андреа Петкович от Германия. По ирония на съдбата последната среща на Винъс беше срещу същата съперничка през януари на Australian Open, когато бе принудена да се откаже заради контузия.

При мъжете Гришо ще играе на корт №2 в четвърти двубой от програмата, която би трябвало да започне в 12:30 часа наше време. Негов съперник е №300 в световната ранглиста Дениъл Евънс от Великобритания, който играе в Ийстборн с „уайлд кард”. Хасковлията, който е 64-и в класацията на АТР не е играл досега срещу тенисиста от Бирмингам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини