Цеци се изправя срещу Серина



11-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първият мач на бившата номер едно в света Серина Уилямс след близо година отсъствие ще бъде срещу Цветана Пиронкова. Това отреди жребият на турнира на трева в Ийстборн, Великобритания. При мъжете Григор Димитров пък среща англичанина Дениъл Евънс.

Американката, която сега е №25 в класацията на WTA, получи „уайлд кард” от организаторите и ще играе за първи път в официален двубой след победния финал на Wimbledon миналия юли. За 33-ата в световната ранглиста Цеци този турнир е единствената проверка преди началото на турнира от Големия шлем в Лондон. Там тя има да защитава 900 точки от епохалния полуфинал през 2010 година. Тогава на четвъртфинал първата ни ракета отстрани по-голямата Уилямс – Винъс.

Пловдивчанката и Серина са играли само веднъж до момента. В първия кръг на Roland Garros през 2007 година Пиронкова отстъпи в мач, прекъсван на няколко пъти заради дъжда със 7:5, 1:6, 1:6.

Победителката от двубой Цветана Пиронкова – Серина Уилямс ще има за съперник спечелилата срещата между водачката в схемата Вера Звонарьова и местната надежда Хедър Уотсън.

Димитров изтегли добър жребий. Най-силният български тенисист и №64 в света се изправя срещу участващия с покана Дениъл Евънс.Тенисистът от Бирмингам е едва №300 в ранглистата на АТР. Гришо не би трябвало да има проблеми с 21-годишния си съперник, с когото не са играли никога.

При успех във втория кръг в Ийстборн хасковлията очаква победителя от мача на шестия в схемата южноафриканец Кевин Андерсън с все още неизвестен квалификант.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини