Возняцки срещу Шафаржова на финала



11-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първата в схемата и защитаваща титлата си от турнира в Копенхаген Каролине Возняцки и четвъртата поставена Луцие Шафаржова се класираха за финала на състезанието на твърди кортове в зала.

Световната номер едно от Дания разби астралната си близначка Мона Бартел от Германия с 6:1, 6:2 за 62 минути игра. Возняцки постигна два пробива през първата част и три през втората, когато Бартел, с която са родени на 11 юли 1990 година, успя да постигне един.

Така скандинавката от полски произход стигна до финала без да загуби нито един сет, но и без да се изправи срещу сериозна заплаха.

Такава се очертава да бъде чехкинята Шафаржова. Тя се наложи над Петра Мартич от Хърватия след пълен обрат с 1:6, 6:4, 6:2 в двучасов мач. Левичарката от Бърно изигра един катастрофален първи сет. Във втория се закрепи и направи три пробива срещу два на Мартич. В заключителния сет приятелката на Бердих беше безапелационна и с два пробива си осигури крайния успех.

Возняцки и Шафаржова са играли само веднъж до момента. Чехкинята спечели мача на клей в Щутгарт миналата година с 6:4, 6:4. Този сезон Каро има четири титли, а Луцие загуби финала в Куала Лумпур.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини