Цонга спря Надал в Лондон



10-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал отпадна на четвъртфиналите на турнира на трева от сериите „АТР 250” в „Куинс клъб” в Лондон. Французинът Жо-Вилфред Цонга победи испанския левичар с 6:7(3), 6:4, 6:1 за по-малко от два часа игра. Вторият и третият в схемата се класираха на полуфинал и ще се изправят един срещу друг. Това са двамата Анди – Мъри и Родик.

Рафа измъкна първата част с тайбрек, макар че не беше убедителен. Във втората Цонга проби за 5:4 и после изравни сетовете. Французинът поведе с 4:0 в заключителната част и размаза изглеждащия гроги световен номер едно.

Жо-Вилфред наниза 25 аса срещу шампиона от Roland Garros, за да запише втора победа над него в досегашните им двубои. Първата беше в Мелбърн през 2008 година.

Съперник на Цонга ще бъде №216 в света Джеймс Уорд. Британецът, който е на 24 години, преодоля Адриен Манарино от Франция с 6:2, 7:6(14), 6:4. Уорд пропиля половин дузина мачбола във втората част, а освен това сервираше за мача при 5:4 гейма в нея.

Поставеният под номер две Мъри достигна до тази фаза без игра. Съперникът на британеца Марин Чилич не излезе за двубоя заради контузия, получена при трисетовата победа на Томас Белучи, надиграл в първия кръг Григор Димитров.

Американецът пък се справи с испанския левичар Фернандо Вердаско с 6:2, 6:2. Двубоят продължи малко повече от час чисто време, но бе прекъснат за дълго заради дъжд. Подновяваването дойде при сет и 3:1 за четирикратния шампион в турнира Родик, който тутакси направи втори пробив и после бързо приключи двубоя.

Мъри води с 6-3 победи срещу Родик. Последният им двубой обаче беше през 2009 година, пак на полуфинал, пак на трева и пак в Лондон, но на Wimbledon, когато американецът спечели с 6:4, 4:6, 7:6(7), 7:6(5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини