Родик с първа победа от март



07-06-2011 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света Анди Родик се класира за третия кръг на турнира на трева в „Куинс клъб” в Лондон от категорията „АТР 250”. Третият поставен четирикратен шампион преодоля много трудно миналогодишния полуфиналист от състезанието Фелисиано Лопес от Испания със 7:6(2), 6:7(5), 6:4 след два часа и 13 минути игра.

Това бе първи успех от март за американеца, който прекъсна серия от четири поредни загуби. Последната победа на Родик беше в Маями, когато преодоля Джон Иснър със 7:5,6:2.

В първата част само Анди (виж и поръчай ракетата му) успя да стигне дори до точка за пробив, но левичарят от Испания се защити с директна точка от сервис. Закономерно се стигна до тайбрек. В него доминираше американецът, който водеше с 5:1 точки на смяната на половините. След това се стигна до 6:2 и Родик затвори сета при първата си възможност с ас.

Втората част също премина без пробиви. В тайбрека Лопес стигна до три сетбола и реализира третия с мощен сервис на бекхенда на съперника.

Левичарят направи първия пробив, който дойде за 2:1 гейма в заключителната част. Веднага обаче Родик го върна, като поведе с 40:0. Развръзката настъпи в десетия гейм. 28-годишният американец стигна до два мачбола, но те бяха спасени от връстника му, но при третия дочака топка в аут на Лопес и заслужено ликуваше.

Анди Родик завърши с 15 аса, четири двойни грешки и 74 процента вкаран първи сервис. Фелисиано пак постигна чудовищните 35 директни точки от сервис, 10 двойни и 68 процента вкаран първи начален удар.

Хуан Мартин дел Потро е вече във втория кръг. Аржентинският гигант се наложи над Денис Истомин от Узбекистан с 6:4, 6:2. Във втората част Кулата от Тандил се развихри, но имаше и проблем. Той разтегна мускул в бедрото и повика физиотерапевт на корта. Оказа се малкия дявол и Дел Потро продължи да играе с превръзка.

Станаха ясни съперниците на първите двама в схемата. Световният номер едно Рафаел Надал ще се изправи срещу №168 в ранглистата Матю Ебдън. Австралийският квалификант преодоля Сомдев Деверман от Индия със 7:5, 6:3.

Вторият поставен Анди Мъри пък ще се изправи срещу белгиеца Ксавие Малис. Той се наложи над Михаел Бахингер от Германия с 6:4, 6:4.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини