Чичо Тони: Титлата спаси сезона



06-06-2011 00:00
Чичото и личен треньор на шампиона от Roland Garros Рафаел Надал – Тони Надал, не скри задоволството си от титлата в Париж. Както е известно в неделя испанският левичар надигра на финала Роджър Федерер със 7:5, 7:6(3), 5:7, 6:1, за да вдигне за шести път купата от този турнир от Големия шлем.

„Много се радвам за титлата. Тази победа спаси нашият сезон. За Рафа това е най-важното постижение за тази година. Финалът беше много труден. На карта бяха поставени много неща – трофея, званието най-добър на клей, първото място в световната ранглиста и така нататък. Рекордът на Борг не е толкова важен. Що се отнася до седма титла от Откритото първенство на Франция, то още не мислим за нея. Сега е важно да защитим своя успех. За Рафа всичко се измени след победата над Сьодерлинг. Тогава той стана по-уверен, по друг начин започна да гледа на играта. След този мач разбра, че може да спечели отново”, коментира Чичо Тони.

За Надал няма почивка. Шампионът и от Wimbledon започва сезона на трева на турнира в Куинс, Лондон. Рафа е водач в схемата и в първия кръг почива. На това състезание играе и първата ни ракета Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини