Сестри Уилямс се връщат на корта



06-06-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света и петкратна шампионка от Wimbledon Винъс Уилямс се завръща след травма и ще играе в турнира на трева в Ийстборн следващата седмица. Това съобщи американското списание Tennis. Сестра й Серина също вероятно ще се появи на корта след близо едногодошно отсъствие.

Винъс не е играла от януари, когато получи травма в хълбока на Откритото първенство на Австралия. Миналата година в Лондон тя бе спряна от Цветана Пиронкова на четвъртфиналите, което бе окачествено като най-голямата изненада на турнира от Големия шлем. Цеци също ще участва на турнира в Ийстборн, така че нов двубой на трева между българката и по-голямата от сестрите Уилямс не е изключен.

Треньорът на Серина Маки Шилстоун разкри пред вестник New Orleans Times-Picayune, че тя планира участие на турнира в Ийстборн преди Wimbledon, където трябва да защитава титлата си. „Тя показа голям напредък в тренировките през тези 21 дни, в които бяхме заедно. Серина е изключително силна в психологически план. Това я прави голяма шампионка и смятам, че ще се върне съвсем скоро”, коментира Шилстоун.

Уилямс не е играла в официален мач след като вдигна купата в Лондон миналата година. Нелепо нарязване на стъпалото на счупени стъкла в ресторант в Мюнхен доведе до редица операции и рехабилитации на американката. Организаторите на турнира в Англия вече обявиха, че пазят "уайлд кард" за Серина.

В същото време се разбра, че Роджър Федерер не е сигурен за турнира на трева в Хале, Германия. След загубения финал на Roland Garros швейцарецът се оплака от болки в гърба. Той щял да вземе окончателно решение, след допълнителни консултации с екипа си.

В първия кръг в Хале Федерер трябва да играе срещу шампиона Лейтън Хюит, който го победи на финала миналата година. Освен това Роджър има подписан договор с турнира на трева на Гери Вебер, който го задължава да участва в него до края на кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини