Цеци и Гришо се засичат в Ийстборн



04-06-2011 00:00 | Станко Димов
Първите ракети на България Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще загреят за турнира от Големия шлем на трева Wimbledon в Ийстборн, Великобритания.

Състезанията са и за жени, и за мъже и започват на 11 юни – девет дена преди началото на Откритото първенство на Великобритания в Лондон. Цеци и Гришо ще стартират участието си в Ийстборн в основната схема, но няма да са сред поставените.

При дамите сред подалите заявки личат имената на финалистката от Wimbledon Вера Звонарьова, финалистките от Париж Франческа Скиавоне и На Ли, както и на Виктория Азаренка.

Цветана ще играе в турнира за пета поредна година. Миналия юни точно в Ийстборн Пиронкова записа единствената си победа на трева преди епохалния полуфинал на Wimbledon. Тогава пловдивчанката надигра в квалификациите Катарина Среботни с 4:6, 6:3, 6:4, преди да отстъпи на Хедър Уотсън.

В списъка на тенисистите няма такива гръмки имена. Водач в схемата за момента е Александър Долгополов, а втори ще бъде Жо-Вилфред Цонга.

Сезонът на трева ще бъде доста странен през 2011 година. Снощи, след края на своята серия от 43 победи заради загубата от Роджър Федерер в Париж, Новак Джокович обяви, че няма да играе на турнира в Куинс (Лондон), за да има време да си почине. Под въпрос е и Анди Мъри, който намекна, че би предпочел да излекува травмата в глезена си.

Мария Шарапова съобщи, че няма да играе в Бирмингам, където по традиция е единствената й изява на зелено преди Wimbledon и където е печелила две титли. И другата полуфиналистка от Roland Garros Марион Бартоли обяви, че няма да участва на това състезание.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини