Надал и Родик набират скорост в Мелбърн



20-01-2010 11:43 | Станко Димов

Защитаващият титлата си Рафаел Надал се класира за третия кръг на Australian Open, след като победи с лекота Лукаш Лачко (Словакия) с 3:0 сета. Мачът между двамата продължи по-малко от два часа, а Рафа се наложи с 6-2, 6-2, 6-2.

 

Надал показа страхотна игра и бе напълно неудържим на корта. Световният номер две направи пробив в началото на всяка една част, като и за момент не остави съмнения за крайния победител. В следващия кръг Надал ще се изправи срещу германеца Филип Колшрайбер, който се справи с 3:1 сета срещу Уейн Одесник (САЩ). 

 

"Не мисля, че играх добре, а правилно. Допусках малко грешки и се движех добре на корта. През цялото време контролирах събитията на корта. Определено мисля, че играх правилно и като цяло се получи добър мач", сподели испанецът. 

 

Победа в днешния ден записа и номер 7 в света Анди Родик. Американецът се справи с 6-3, 6-4, 6-4 в мача си срещу Томас Белучи (Бразилия). Най-силното оръжие на Родик и в този мач бе сервисът. Въпреки, че наниза "само" 11 аса, Анди показа изключителна агресивност при начален удар, като спечели по повече от 70% от точките си при първи и при втори сервис. Следващият съперник на Родик в Мелбърн е Фелисиано Лопес. Испанецът загуби сет, но се справи с Райнер Шутлер (Германия). 

 

Лукаш Лачко Словакия     2 2 2
 
Рафаел Надал Испания   ПОБЕДИТЕЛ  6 6 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ

 

Анди Родик САЩ ПОБЕДИТЕЛ    6 6 6
 
Томас Белучи Бразилия     3 4 4




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини