Надал на финал за ЧРД



03-06-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал се класира отново на финала на Roland Garros на връх 25-ия си рожден ден. Испанският левичар надигра четвъртия в схемата Анди Мъри с 6:4, 7:5, 6:4 след три часа и 17 минути игра на централния корт ”Филип Шатрие”.

След равностойно начало лидерът в световната ранглиста проби пръв за 2:1 гейма. В следващия Мъри имаше три възможности за връщането му, но не успя и Рафа затвърди. Последва нов брейк за 4:1. При 5:2 испанецът сервираше за сета, но шотландецът успя да върне единия пробив.

Рожденикът триумфира след десетия гейм, но по трудния начин. Първо той поведе с 40:15, но специалистът по оцеляване в невъзможни мисии Анди успя да ги отрази и на свой ред да стигне до две точки за пробив. Надал се спаси и при третата възможност дочака грешка на съперника, за да приключи частта в своя полза след повече от час.

Рафа се прояви като голяма личност в края на първия гейм на втория сет. След сервис на британеца, отсъден в аут, левичарят от Манакор отиде до белега, обяви, че топката е била добра и с това загуби играта. Носителят на девет титли от Големия шлме отново удари пръв с брейк за 3:2. Той бе върнат тутакси от Мъри, който поведе с 40:15 и дочака двойна грешка от съперника. Във вълнуващ седми гейм Надал отново проби при третата си възможност. Играта продължи и след блестящ ретур 24-годишният шотландец направи брейк за 4:4. В 11-ия гейм Анди поведе с 40:15 при свой сервис, но се изхитри да допусне пробив, което го разстрои видимо. Последва гейм на нула за Рафа и той вече водеше с 2-0 сета.

Деморализираният Мъри на бърза ръка губеше с 0:2 гейма в третата част. В следващия успя да измъкне подаването си, за да остане в двубоя. Шотландецът имаше за какво да се ядосва след края на шестия гейм, в който водеше с 40:15, но Рафа взе подаването си. В осмия профука още три брейк бола и логичното се случи. В десетия Надал сервира безгрешно и затвори мача с гейм на нула.

Така световният номер едно достигна за шести път до финала на Откритото първенство на Франция. Там негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Новак Джокович и Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини