Олимпийският шампион ще вземе 750 т.



02-06-2011 00:00 | Станко Димов
Ръководствата на Международната тенис федерация и Асоциацията на професионалните тенисисти официално обявиха, че участниците на олимпийските игри в Лондон през 2012 година ще получават точки за световната ранглиста.

Всъщност това ще бъдат четвъртите игри, в които се раздават точки за класацията на АТР. Шампионът на сингъл взема 750 точки. Финалистът ще бъде възнаграден с 450, а отпадналите в първи кръг получават пет точки. За сравнение победителят в турнир от Големия шлем получава 2000, а в състезание от сериите „АТР 1000” – 1000 точки.

За класиране за Лондон 2012 ще важи световната ранглиста от 11 юли следващата година. В турнира на сингъл ще попаднат 56 тенисисти. Всяка страна има право на четирима представители на единично и две двойки, но при условие, че общият брой на играчите не надвишава шест.

Шестима тенисисти ще получат покани за олимпийския турнир от ITF. Последните две места в схемата ще бъдат за състезатели избрани съвместно от международната федерация, Международния олимпийски комитет и националните олимпийски комитети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини