Шарапова: Вече не съм крава на лед на клей



31-05-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на Roland Garros, след като направи забележителен обрат срещу Агниешка Радванска със 7:6(4), 7:5. След мача руският секссимвол говори на дълго и на широко пред медиите.

„Чувствам се отлично на червена настилка. Вече не съм като крава на лед на клея, както казвах преди. Но и тогава, през 2006 година, нямах предвид това, което мнозина са си помислили. Това чувство изпитваш, когато превключваш на червено след дълги месеци тренировки на твърди кортове. За мен беше трудно - просто не можех да се движа нормално по клея, трудно се възстановявавах след мач. Сега нямам никакви проблеми”, заяви с широка усмивка Маша в Париж.

Тя анализира, че в двубоя срещу Радванска й е помогнало много доброто подаване. Сервисът е спасил Шарапова в първия сет. Като цяло 24-годишната тенисистка, родена в Няган, оцени играта си като интелигентна и похвали полякинята за отличната й защита и разчитане на ситуациите.

Мария вярва, че може да спечели Откритото първенство на Франция за първи път. „Този турнир има богата история и винаги съм казвала, че победата в него би било главното изпитание в моята кариера. Много тренирам с Томас (б.а. – шведският треньор Хогстед) и се стремя да подобря играта си на червени кортове. И физически, и психологически да победя на Roland Garros ще бъде трудно, но вярвам, че мога да го постигна”, продължи рускинята.

Мачът срещу Андреа Петкович на четвъртфинала ще бъде много тежък, убедена е Шарапова. „На клей Петкович, както и Радванска, играе и се придвижва чудесно. Трябва да съм готова за битка във всяко разиграване до самия край”, казва още носителката на три титли от Големия шлем.

На финала Мария заяви, че харесва много Париж, но не е имала време да го разгледа. За да се наслади на всеки аспект от красотата на града, трябва да дойде специално, а не на турнир. Тя разкри, че смята да купи апартамент в близост до Айфеловата кула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини