Ноле на две победи от №1 в света



29-05-2011 00:00 | Станко Димов
Вече само две победи делят теоретично Новак Джокович от първото място в световната ранглиста. Той се класира на четвъртфинал в Откритото първенство на Франция и се нуждае от стигане до финала, за да изкачи върха, при положение, че Надал спечели титлата. При неуспех на Рафа, Ноле ще е №1 при всяко положение.

Вторият в схемата на Roland Garros сърбин надигра 13-ия поставен Ришар Гаске с 6:4, 6:4, 6:2 за един час и 47 минути. Така Новак записа 41-а поредна победа за годината и общо 43-а.

Белградчанинът проби още в първия гейм на мача. До края на сета нямаше друг брейк, макар че в четвъртия Гаске имаше три възможности, които пропиля.

Ноле нанесе своя удар във втората част в седмия гейм. Тогава той поведе с 40:0 при сервис на французина и реализира още първата точка за пробив. До края Гаске показа няколко изумителни изпълнения, но като цяло Джокович напълно контролираше развитието. В десетия гейм той сервира на нула, за да приключи сета.

Непобеденият тази година сърбин се развихри в заключителната част. Той проби за 2:1, което обезкуражи французина и го изкара от релси.Последва нов брейк, за да се стигне и до 5:1. При начален удар на Гаске Новак стигна до мачбол на три пъти, но не успя. След това Джокович сервираше за победата. Поведе с 40:0 и ликува при втората възможност.

„Стана добър мач и аз играх чудесно. Особено в третия сет не допуснах никакви грешки. Играя най-добрия тенис в живота си и ще видим до къде ще стигна. Познавам Фонини добре, приятели сме и тренираме често”, заяви след двубоя Ноле.

На четвъртфиналите той се изправя срещу непоставения италианец Фабио Фонини, който надигра в пет сета (11:9 в петия) Алберто Монтанес от Испания.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини