Скиавоне срещу Павлюченкова



29-05-2011 00:00 | Станко Димов
Поставената под №14 в схемата на Roland Garros Анастасия Павлюченкова първа успя да се класира за четвъртфиналите на турнира в Париж. Тя взе руското дерби срещу третата Вера Звонарьова със 7:6(4), 2:6, 6:2 в мач на приливи и отливи за два часа и 27 минути игра. Следващата й съперница е защитаващата титлата си Франческа Скиавоне.

В началото 19-годишната тенисистка от Самара поведе с 2:0 гейма. Павлюченкова обаче необяснимо започна да греши неудържимо и опитната Вера обърна резултата до 5:2 в своя полза. След това московчанката сервираше за сета, но допусна връщане на пробива. При 5:4 пък Звонарьова пропиля мачбол и се стигна до тайбрек. В него Павлюченкова бе по-убедителната и взе частта след 57 минути игра.

Във втората третата в света рускиня направи два пробива и при 5:2 сервираше за сета. Този път Звонарьова успя да затвори частта. В третата обаче изглеждаше разколебана и започна да допуска твърде много грешки. От своя страна Павлюченкова заигра концентрирано и мощно и заслужено спечели срещата.

Така за първи път в своята кариера Анастасия Павлюченкова се класира на четвъртфинал в турнир от Големия шлем. В Париж тя не бе минава до момента трети кръг.

Петата поставена Франческа Скиавоне надигра десетата Йелена Янкович с 6:3, 2:6, 6:4 за повече от два часа и половина игра. В заключителния сет след разменени пробиви италианката удари повторно за 5:4. След това сервира за мача и изпадна във възторг, след като удар на сръбската тенисистка излезе в аут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини