Ноле без грешка във второто действие



28-05-2011 00:00
Световният номер две Новак Джокович записа 40-ата си победа този сезон. В доиграването на двубоя от трети кръг на Roland Garros сърбинът довърши Хуан Мартин дел Потро и спечели с 6:3, 3:6, 6:3, 6:2 за по-малко от три часа общо време. Двубоят беше прекратен в петък вечерта след края на втората част заради спусналия се мрак.

В петия гейм на третия сет аржентинецът имаше две точки за пробив. При първата Кулата от Тандил изпрати топката в мрежата, а при втората Ноле се измъкна с диагонален удар след дълго разиграване. След това 24-годишният белградчанин взе подаването си. После сам стигна до брейк пойнт и след грешка на дел Потро на мрежата дръпна с 4:2. След това нямаше проблеми да затвори сета. Противно на очакванията Джокович сервираше по-добре от своя съперник и наниза три аса срещу нито един на Хуан Мартин.

В третия гейм на частта Ноле завърши най-дългото разиграване в мача (28 удара) с прецизна къса топка, което му донесе две точки за пробив. При втората Делпо направи двойна грешка и сърбинът поведе с 2:1. После затвърди с лекота. Южноамериканецът допусна нов брейк след две поредни непредизвикани грешки от форхенд. Веднага обаче успя да го върне за 2:4.Сърбинът не трепна и тутакси отново проби, като се възползва от грешка от бекхенд. След това Джокович сервираше за място на осминафиналите и го постигна убедително.

Непобеденият през 2011 година белградчанин направи 41 уинъра в двубоя (6 аса) и 38 непредизвикани грешки, две от които бяха двойни. Дел Потро постигна 22 печеливши удара (5 аса) и цели 46 грешки (3 двойни).

За класиране на четвъртфинал Новак Джокович ще трябва да преодолее френския техничар Ришар Гаске, който е поставен под №13 в схемата в Париж.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини