Зафирова на финал, Евтимова спря на полуфинал



28-05-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата националка Далия Зафирова стигна до първия си финал в турнир на ITF за годината. Специалистката на двойки игра за титлата на турнира във Веление, Словения, с награден фонд 10 000 долара. В него на единично третата ни ракета Диа Евтимова спря на полуфинал. На полуфинал е и Лютфия Велиева, а Елица Костова отпадна на четвъртфиналите.

В Словения Зафирова (на снимката) и германската левичарка от хърватски произход Деяна Райкович бяха четвърти в схемата. Те достигнаха до финала без загубен сет. Там обаче отстъпиха на водачките Ивана Абрамович (Хърватия) и Скарлет Вернер (Германия) с 4:6, 4:6.

Това е най-доброто красиране на 20-годишната софиянка през този сезон. Миналата година Зафирова взе две титли на двойки на десетхилядници – в Анталия и Шибеник, и двата път заедно с румънски партньорки.

На единично Евтимова беше водачка в схемата. Тя стигна убедително до полуфиналите. Там 287-ата в световната ранглиста хасковлийка отстъпи на осмата поставена хърватка Силвия Нирич след 4:6, 7:5, 1:6. За представянето си във Веление Диа взема шест точки за класацията на WTA.

На турнира в Градо, Италия, с награден фонд 25 000 долара, седмата поставена Елица Костова спря на четвъртфинал. Втората по сила българска тенисистка отстъпи на №4 в схемата Нина Братчикова от Русия в драматичен двубой с 6:3, 2:6, 6:7(3). Костова взема 14 точки за класацията, където е на рекордното за нея 189-о място.

В Газиантеп, Турция, на твърди кортове Хюлия Велиева стигна до първи полуфинал на сингъл в кариерата си. Седмата в схемата българка отстрани Евгения Свинцова от Русия с 6:4, 6:1. Велиева, която е на 21 години, ще се изправи срещу водачката в схемата Даниела Доминикович от Австралия. Дотук Хюлия си осигури шест точки за световната ранглиста, където е №1018.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини