Димитров дебютира на микс в Шлема



25-05-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа дебют на български тенисист на смесени двойки в турнирите от Големия шлем. Той и французойката Ареван Резаи отстъпиха на опитния дует Леандер Паеш (Индия) и Ивета Бенешова (Чехия) с 3:6, 1:6 на Roland Garros в двубой от първи кръг.

Хасковлията и тенисистката от ирански произход се държаха на положение до средата на първата част, но след това на практика не оказаха съпротива на Паеш и Бенешова. Мачът продължи 51 минути. Българо-френската двойка имаше една точка за пробив в целия мач и я реализира в първата част, но допусна общо пет брейка.

Преди Гришо мъж не ни беше представял в тази дисциплина, която става и олимпийска от 2012 година. При дамите Мануела Малеева донесе единствената ни титла от Шлема точно на микс през 1984 година на US Open с Тим Гъликсън. Магдалена Малеева също е играла смесени двойки – за последно с швейцареца Ив Алегро.

Така Димитров приключи участието си в Париж, след като отпадна и на единично от французина Жереми Шарди (2:6, 4:6, 4:6) на 24 май.

При жените две от фаворитките се нуждаеха от по три сета, за да достигнат до следващия кръг. Най-високо поставената френска тенисистка Марион Бартоли се мъчи три часа без пет минути на корт „Сюзан Ленглен”, преди да успее да елиминира квалификантката от Беларус Олга Говорцова с 6:4, 6:7(1), 6:2. 11-ата поставена Бартоли изигра един кошмарен тайбрек на втория сет, който доведе до трета част.

Юлия Гьоргес, №17 в Париж, надигра Луцие Шафаржова от Чехия след пълен обрат с 2:6, 7:5, 6:2 за два часа. Германката губеше със сет и пробив във втория, преди да се мобилизира и да успее да спечели двубоя с левичарката Шафаржова.

Осмата Саманта Стоусър размаза румънката Симона Халеп с 6:0, 6:2 за малко повече от час. Десетата Йелена Янкович също записа убедителен успех над Вера Душевина с 6:3, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини