Федерер и Возняцки с успехи



25-05-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер записа бърза победа във втория кръг на Откритото първенство на Франция. Шампионът от Roland Garros през 2009 година и №3 в схемата преодоля участващия с „уайлд кард” представител на домакините Максим Тейшейра с 6:3, 6:0, 6:2 за един час и 24 минути игра. Успех записа и Каролине Возняцки.

Федерер бе решил да не си губи времето и спечели 13 поредни гейма. В първата част имаше привидно равновесие на корта до 3:3. След това №181 в света Тейшейра не можа да вземе игра в повече от дузина геймове. Най-сетне 22-годишният тенисист прекъсна ужасната негативна серия за 1:4 в третия сет и беше възнаграден с аплодисменти от зрителите на корт „Сюзан Ленглен”.

В третия кръг швейцарският ас очаква №29 в схемата в Париж Янко Типсаревич от Сърбия, който се разправи с Пере Риба от Испания с 6:1, 6:3, 6:0.

При дамите световната номер едно Каролине Возняцки трябваше да спаси три сетбола, преди да спечели дербито между тенисистки от полски произход. Родената в Одензе, Дания, Каро надигра родената в Монреал, Канада, Александра Возняк с 6:3, 7:6(6) за почти два часа игра на централния корт „Филип Шатрие”.

Возняцки отрази точки за изравняване на сетовете от 3:6. Особено драматично беше третото разиграване, което продължи 22 удара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини