Петкович оцеля в мрака



25-05-2011 00:00 | Станко Димов
Поставената под №15 в схемата на Roland Garros Андреа Петкович се класира по труден начин за втория кръг на турнира. В последен мач от първия германката надигра Бояна Йовановски от Сърбия с 6:4, 7:6(3).

Петкович взе първия сет, но във втория губеше с 2:5. Мракът в Париж започна да се спуска и изглеждаше, че двубоят ще се доиграе в сряда. Но родената в Тузла Андреа успя да направи обрат, най-вече заради грешки на белградчанката, и върна и двата пробива, за да достигне до 5:5. В тайбрека първата ракета на Германия беше безапелационна и след последната точка показа нова версия на „Петко денс”.

Втората в световната ранглиста и в схемата във Франция Ким Клайстерс записа лесен успех. Двукратната финалистка в турнира от Големия шлем се справи с квалификантката от Беларус Анастасия Якимова с 6:2, 6:3 за един час и 20 минути игра.

Белгийката не бе играла в официален двубой от март месец на турнира в Маями заради серия от контузии в глезена, рамото и китката.

„Една от причините да спра след Маями, беше, че имах нужда от почивка. Няколко седмици се възстановявах, след което започнах работа и пренастроих мисленето си за Roland Garros. В днешния мач чувствах, че се движа добре на клея, но не винаги бях достатъчно агресивна, колкото ми се искаше. Така че има какво да подобрявам в играта ми”, призна Ким.

Във втория кръг Клайстерс ще срещне холандската левичарка Аранча Рус. Тя се наложи над Марина Еракович от Нова Зеландия след обрат с 2:6, 6:4, 6:4. Рус е бивша девическа шампионка от Мелбърн и е едва №114 в световната ранглиста.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини